Döda björnar obducerade

Sveg (JJ) De två björnar som, vid olika tillfällen, hittades döda i trakterna kring Lofsdalen har obducerats. Enligt preliminärrapporterna rör det sig inte om någon tjuvjakt.

En av björnarna hittades ute i skogen och den andra hittades lite senare liggande död vid Lofsåns strand. Av den första björnen var det i stort sett bara huvudet kvar, den andra kroppen var i bättre skick.

– Den första björnen hade något som såg ut som ett kulhål i huvudet men det har inte hittats några metallrester. Det som kommit fram under obduktionen är att den troligen slagits av en annan björn, berättar Torgny Svensson, Svegspolisen.

– När det gäller den andra björnen, den som hittades på stranden, så pekar mycket på att den blivit påkörd av något fordon. Enligt skadorna så stämmer de överens med en påkörning, enligt obduktionen, säger Svensson, till tidningen Härjedalen.

AKTUELLT

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser