Död varg var inte skjuten

Mellrud (JJ) Polisen har beslutat lägga ned utredningen kring den varg som förra sommaren hittades död på Kroppefjäll. Det finns inget som tyder på att den blivit skjuten.

Statens Veterinärmedicinska anstalt har försökt utröna dödsorsaken. När det inte lyckades skickades vargen till Lunds universitet där man konstaterat att det var en varg och att det var en årsvalp. Vargen led inte av några sjukdomar, eller hade några skellettskador. Man hittade heller inget metallsplitter i kroppen. Enligt polisen går det inte att fastställa dödsorsaken och det finns inget som tyder på att något brott ligger bakom vargens död. Därför läggs utredningen ned.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser