Död skabbvarg var inte skjuten

Nora (JJ) En skabbvarg som hittades död utanför Nora hade inga skottskador som först misstänktes.

En skabbvarg hittades utanför Nora den 5 januari. Området har under en längre tid haft problem med skabbangrepp på vargar.

Länsstyrelsen  kunde inte utesluta att vargen hade skottskador och en polisanmälan om grovt jaktbrott upprättades. Vargen skickades till Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion.

Nu har det konstaterats att vargen inte blivit skjuten. Dödsorsaken är dock ännu inte helt kartlagd.

– Vad jag kan bedöma har det inte begåtts någon brottslig gärning, säger Leif Lexon vid polisens miljögrupp till Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser