Djurskyddsmyndigheten bort!

Stockholm (JJ) Tre av fyra borgerliga partier vill avskaffa Djurskyddsmyndigheten. Endast folkpartiet vill ha den kvar, men vill istället byta ut myndighetens generaldirektör Matz Hammarström.

  Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund anser att myndigheten spelat ut sin roll och att den blivit en lekstuga för djurrättsaktivister. Enligt honom kom myndigheten till för miljöpartiets skull och ska därför avskaffas om den borgerliga alliansens vinner valet.Moderaterna och centern är emot myndigheten. De vill att djurskyddsfrågorna ska flyttas tillbaka till Jordbruksverket.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser