Djurkropp misstänks vara eldad varg

Charlottenberg (JJ) En djurkropp som hittats uppeldad i en tunna i Häljeboda nordöst om Charlottenberg kan vara en varg.

Tunnan var placerad ute i skogen och djurkroppen upptäcktes av en person som passerade tunnan.

I anmälan står att kroppen misstänks vara en varg. Men enligt Monica Stöllman vid Värmlandspolisen, som utreder jaktbrott, kan det också röra sig om en hund.

När en polispatrull skickades till platsen påträffades djurkroppen i tunnan. Resterna av kroppen har nu skickats för analys till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

– Det är först när vi får svar på analysen som vi kan säga ifall det är en varg eller inte, säger Monica Stöllman.

Djurkroppen ska ha eldats upp någon gång före den 8 september men händelsen polisanmäldes först i tisdags. Polisen har rubricerat anmälan som grovt jaktbrott. Händelsen anmäldes till polisen av länsstyrelsen, skriver Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser