Direktörer jagar under andra villkor

Härjedalen(JJ) Direktörerna i SCA jagar under andra villkor när det bedrivs representationsjakt i Henvålen, i Härjedalen.

Trots att markägaren SCA stått bakom modellen – som säger att älgtjurar med fler än tio taggar inte ska fällas under jakten i september – så gäller inte det för direktörerna under representationsjakten i detta område

– I det här älgförvaltningsområdet har vi sagt att vi ska spara älgtjurar med mer än tio taggar under septemberjakten. Det har SCA också stått bakom, de till och med driver den frågan. Men tydligen ska det inte gälla på just det här området, säger Sven-Gunnar Sivertsson, ordförande i Jägareförbundet Mittnorrland, till Östersunds-Posten/op.se.

Han har inte fått någon bra förklaring till detta och ska fortsätta diskutera ärendet med SCA.
Joachim Söderberg, jaktansvarig på SCA, säger till ÖStersunds-Posten/op.se att han inte kan kommentera detta. Han säger dock till tidningen att det handlar om en rekommendation.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser