Digitala rovdjursrapporter ökar i Västmanland

Allt fler västmanlänningar rapporterar in rovdjursobservationer till länsstyrelsen via Internet. Sedan i höstas kan man gå in på en speciell hemsida (http://u.rovobs.se/) och skriva in var man sett till exempel en varg eller ett lodjur, rapporterar Sveriges Radio.

Efter några tröga startmånader börjar nu folk hitta in på sidan, säger Pierre Ahlgren som är ansvarig för rovdjursinventeringen på länsstyrelsen i Västmanland, till.  
– Vi vill att man rapporterar spår eller synobservationer framför allt på de stora rovdjuren i länet, varg och lo, men även rapporter om björn, järv och kungsörn är välkomna, säger Pierre Ahlgren.    
– Jag tror att allmänheten ser saker som vi kan åka ut och titta på sen så det underlättar vårt arbete på länsstyrelsen väldigt mycket, säger Pierre Ahlgren.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Rätt älgdragare gör jakten både säkrare och trevligare

En stor del av den produktutveckling som gjorts av älgdragare och tillbehör har diskuterats fram av jägare. Tillverkare har tagit åt sig av önskemålen och förbättrat dessa maskiner som är oumbärliga när tunga älgar ska transporteras över stock och sten. Här presenterar vi två rena älgdragare och en ATV som blivit mycket populär bland jägarna.
ANNONS ▼

Annonser