Det finns inte tillräckligt med pengar till rovdjursstängsel

KRISTIANSTAD(JJ) Det finns inte tillräckligt med pengar till rovdjursstängsel i Skåne. Det är främst fårägarna i nordöstra Skåne som är prioriterade för att få dessa bidrag. Men pengarna kommer inte att räcka till alla djurägare som behöver stängsel.

Det finns en pott på 585 000 kronor till rovdjursstängsel, det räcker till cirka 15 kilometer stängsel.
– Egentligen ska pengarna räcka för 2012–2013 men det gör de inte. När pengarna är slut kommer vi så klart att ansöka om mer, men det kan vara svårt, säger Sara Svensson, handläggare på landsbygdsavdelningen, till Kristianstadsbladet.

Hon konstaterar att det gäller för djurägarna att vara snabba att ansöka då pengarna inte kommer att räcka till alla.
Det här rapporterar Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser