Det finns inte tillräckligt med pengar till rovdjursstängsel

KRISTIANSTAD(JJ) Det finns inte tillräckligt med pengar till rovdjursstängsel i Skåne. Det är främst fårägarna i nordöstra Skåne som är prioriterade för att få dessa bidrag. Men pengarna kommer inte att räcka till alla djurägare som behöver stängsel.

Det finns en pott på 585 000 kronor till rovdjursstängsel, det räcker till cirka 15 kilometer stängsel.
– Egentligen ska pengarna räcka för 2012–2013 men det gör de inte. När pengarna är slut kommer vi så klart att ansöka om mer, men det kan vara svårt, säger Sara Svensson, handläggare på landsbygdsavdelningen, till Kristianstadsbladet.

Hon konstaterar att det gäller för djurägarna att vara snabba att ansöka då pengarna inte kommer att räcka till alla.
Det här rapporterar Kristianstadsbladet.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser