Den påskjutna vargen klarar sig?

Mycket tyder på att den varg som påskjutits i Värmländska Sörby kommer att klara sig. Polisen kommer att ta in flera personer till förhör om vad de sett under annandagen då vargen påsköts.

Länsstyrelsens vargspårare, Per Larsson, avbröt i går eftersöket på den skadade vargen. Skadorna bedömdes inte som livshotande.
– Det ser ut som om vargen fått en muskelskada i höger framben och som det ser ut nu behöver vi inte avliva vargen, säger Larsson till Värmlands Folkblad.
Skytten som avlossade en helmantlad kula mot vargen är fortfarande okänd.
På annandagen jagades rådjur öster om Sörby. En av jägarna upptäckte vargarna och i tron att de var på väg att attackera hans hund avlossade han två hagelskott i luften. Det skrämde vargarna. Kort därefter small ytterligare ett skott några hundra meter bort.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser