Demonstration mot vargjakten

Leksand/Dala-Järna(JJ) Det genomfördes en tyst demonstration mot vargjakten i lördags. Åtta marschaller hade tänts vid sjön Ejen, som ligger mellan Dala-Järna och Leksand.

Dessutom hade man tänt fyra gravljus, som skulle symbolisera de fyra vargar som ska fällas i reviret.
Det var åtta personer på plats, de var noga med att framhålla att de inte tillhör någon speciell grupp. Naturintresset har de dock gemensamt och sedan finns de med i olika grupper på facebook.
– Vår ambition är inte att störa jakten, utan bara visa på vårt missnöje mot de politiska beslut som bland annat lett fram till dagens licensjakt på varg, säger Glenn Costello till Dala-Demokraten/dalademokraten.se.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser