Delta i Digiscopingtävling

Kungsbacka (JJ) Swarovski Optik lanserar nu sin tionde upplaga av tävlingen ”Digiscoper of the Year”.

Ta naturbilder genom kikaren och vinn och fina priser.

Digiscoping – konsten att ta bilder och göra videofilmer genom ett tubkikare eller kikare – har i många år fångat fantasin hos en ständigt växande skara användare.

Högkvalitativa tubkikare, kikare och specialadaptrar har förvandlat digiscoping till ett fascinerande alternativ till naturfotografering. 2015 äger Swarovski optiks populära tävling ”Digiscoper of the Year” rum för tionde gången.

För att fira jubileumsåret kommer det att finnas en särskild kategori, ”Kul med djur”, för roliga djurbilder, utöver de fyra redan existerande kategorierna.

Förstapris i tävlingen är en komplett digiscopingutrustning. Tävlingen börjar den 1 juni 2015 och sista datumet för deltagande är 30 september 2015.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Vi är Jaktjournalen: Kristofer jagar gås professionellt

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen hade inte varit något utan alla våra duktiga medarbetare. Men vilka är de och vad jagar de helst när de inte skriver och fotar för vår räkning. Nu i juli tar vi tempen på personerna bakom kulisserna. Idag är det Kristofer Hanssons tur.

Jakstuga på muséum

Östergötland (JJ) På Lantbruksmuséet i Ljusfallshammar har jaktstugan upphöjts till museiföremål.

Annonser