Debatt: Varför behövde Hedin handfängsel?

Varför behövde Karl Hedin handfängsel vid häktningsförhandlingarna – på vilket sätt var han en risk? Det frågar sig Göte Lindgren i en slutreplik till Lars Nyman.

Varför behövde Karl Hedin handfängsel vid häktningsförhandlingarna. Det frågar sig debattören Göte Lindgren. Arkivbild: Gettyimages

Lars Nyman ha rätt i nästan allt han skriver, till exempel att det är extra allvarligt att misskreditera polis och åklagarväsende eller smutskasta tipsare. Det är heller inget fel i att sätta handfängsel på personer som man bedömer vara en risk i sammanhanget.

Det är just därför jag anser det vara viktigt att någon förklarar varför Karl Hedin behövde handfängslas. På vilket sätt var han en risk i sammanhanget?

Som debattör och kritiker kan han förmodligen upplevas som ett hot mot nuvarande rovdjurspolitik och en viss form av myndighetsutövning men den faran kan inga handfängsel eliminera.

Det är bara två saker i Lars Nymans inlägg som jag ställer mig frågande till.

Problem för SVA?

Den ena är idén att förbjuda vargeldning. Kan det inte bli problem på SVA dit alla döda vargar skickas för obduktion? Kanske har t.ex. Naturhistoriska riksmuséet intresse av en del exemplar men hur blir man av med resten av kvarlevorna?

Om Lars Nyman vet att det eldas med vargar i något annat sammanhang finns det anledning att anta att det pågår en verksamhet som redan är förbjuden varför han snarast bör göra en polisanmälan.

Det andra är: Varför anser sig Lars Nyman ha anledning att ge en lektion i hur samhället och rättsväsendet fungerar? Eftersom jag varken nämnt åklagare, polis eller tipsare kan jag inte se någon koppling mellan hans utläggning och min debattartikel.

Göte Lindgren, Uppsala

De tidigare debattartiklarna i ämnet finns att läsa här och här.

Var med i debatten!

Skicka din insändare till redaktionen@jaktjournalen.se

 

 

AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser