Debatt: Sverige är fantastiskt!

Visste du att Sverige är ett av världens bästa land att jaga i? Detta skriver Svenska Jägarförbundet som argument för att locka nya medlemmar. Men! - Är det alltid på detta vis?

Jan Hansen tycker vildsvinen borde räcka åt alla jägare och är inte nöjd med domen mot honom. Arkivfoto: Per Jonson

Jag köpte för några år sedan en liten ödegård i södra Sverige med tillhörande fem hektar skog.

Det fanns redan foderplatser på egendomen när jag tog över samt ett avtal med grannen om att få bedriva småviltsjakt på ytterligare tre hektar.

För cirka två år sedan blir jag anmäld av mina jaktgrannar. Samma personer som gett mig jakträtt på tre hektar. Anmälan handlade om lockande av vilt från annans mark. Detta utan att de ens tagit kontakt med mig innan de anmälde mig.

Nu, efter två års tid dömdes jag till 30 dagsböter á 350 kronor samt advokatkostnader 7 488 kronor.

Jag överklagade domen men fick avslag så ärendet kommer inte prövas av Hovrätten.

På grund av detta ser jag ingen annan utväg än att anmäla min grannar för lockande av vilt från annans mark, eftersom de precis som alla andra i Sverige också har foderplatser.

Om inte Tingsrättens dom bygger på att jag är dansk tror jag svenska polisen och rättsväsendet kommer få mycket att göra i år.

Jag har läst att vildsvin, som det handlar om i det här fallet är ett växande problem i Sverige, som genererar skador på lantbruket värderade till 660 miljoner kronor, årligen.

Det måste väl vara i allas intresse att hålla dem i skogen.

Var är förnuftet någonstans?

Jan Hansen

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼