Debatt om skogsskador i Västernorrland

SUNDSVALL(JJ). Göte Grubb, länsansvarig jaktvårskonsulent, har reagerat på de skogsägare i Stöde som riktat kritik mot Jägareförbundet för att vilja ha en för stor älgstam. - Kritiken är obefogad. Det finns inget självändamål för oss att ha en för stor älgstam, säger Göte Grubb, länsansvarig jaktvårdskonsulent, till Sundsvalls Tidning.

Grubb håller dock med om att det kan vara för många älgar på en del områden, samtidigt pekar han på att markägarna sitter med i de lokala samråden och där har möjlighet att säga vad de tycker.
Under senare år har dock deltagarna i samråden varit överens om tilldelningens storlek.

Göran Tjernberg, skogsförvaltare vid SCA, säger till Sundsvalls Tidning att det är bra att markägarna nu sätter ner foten, samtidigt säger han att det är ett komplext problem.
Karin Nolén, bland annat ansvarig för vitlfrågor i LRF:s regionsstyrelsen, hoppas att det nya älgförvaltningssystemet kommer att innebära en förbättring. Och hon tror att markägarna kommer att få mer inflytade i det nya systemet. 

AKTUELLT

Exceptionellt stora älgbetesskador i norr

Norrland (JJ) Myndigheten Skogsstyrelsen meddelar att statistiken från årets nu färdiga betesinventering är sammanställd. Resultatet visar områden Norrland med betesskador på tall, större än någonsin uppmätta.

Ny webb och app från Easyhunt

Kungsbacka (JJ) Easyhunt lanserar i dag, fredag, en ny webb och app som ersätter de gamla. Bland annat utlovas supersnabb karta med fastighetsgränser.

Annonser