Debatt: ”Ledningsproblem i stövarklubben – Inte dataproblem”

Ordförande för Smålands Stövarklubb hävdar dataproblem med provresultaten, men det tillbakavisar utvecklaren Lars Eriksson i denna debattartikel. Istället handlar det om brister i ledarskapet, menar han.

Jaktjournalen skriver om strul med rapportering av jaktprovresultat och ordförande i Smålands Stövarklubb kallar det för dataproblem. Det finns dock e-postkommunikation som bevisar motsatsen.

Att Svenska Stövarklubbens system och det system jag utvecklat på ideell basis inte är kompatibla med varandra beror inte på datorproblem som Cenneth Qvick vill kalla det för. Det beror istället på stora brister i föreningsledarskapet i såväl Svenska Stövarklubbens styrelse som i Smålands Stövarklubbs styrelse.

Smålands Stövarklubb har en ordförande som ständigt vänder kappan efter vinden och i Svenska Stövarklubbens styrelse råder maktfullkomlighet, arrogans och översitteri. Detta drabbar hundägare som inte får jaktprovresultat registrerade direkt när sista domarkollegiet i Småland är genomfört.

”Känslig fråga”

I slutet på februari när Smålands Stövarklubb samlat in alla jaktprovsresultat och genomfört det sista domarkollegiet kontaktade jag Svenska Kennelklubben för att reda ut några frågetecken i den dokumentation som SKK tillhandahåller för överföring av jaktprovresultat. Syftet med kontakten var att säkerställa att provresultaten skulle kunna överföras till SKK för maskinell inläsning. Jag fick då svar att SKK inte ville kommunicera med någon annan än Svenska Stövarklubben. Då jag ställde frågan om varför svarade tjänstemannen ”detta verkar vara en så känsligt fråga just nu”.

Saken är den att jag redan i februari 2017 hade en god kommunikation med SKK där de var mycket hjälpsamma i processen att verifiera testfiler för maskinell överföring av jaktprovresultat.

”Brister i ledarskap”

En kort tid före jag kontaktade SKK i februari i år fick jag information om att Svenska Stövarklubbens styrelse stoppat möjligheten för Smålands Stövarklubb att kommunicera med SKK.

I samband med årets Räv-SM bad en styrelseledamot i Svenska Stövarklubben Smålands Stövarklubb att dra åt helvete då de berättade att de valt en annan lösning för administration av jaktprov. Bristerna i föreningsledarskapet hos såväl Svenska Stövarklubbens styrelse som i styrelsen för Smålands Stövarklubb är det alltså som ligger bakom strulet med rapportering av provresultat för stövare. Inte kompatibilitetsproblem eller datorproblem.

Lars Eriksson

Var med i debatten!

Gör din röst hörd och nå Jaktjournalens 100.000 läsare. Skicka din insändare till redaktionen@jaktjournalen.se

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Skjutbiograf byggs i Örebro

Nu ska en kombinerad skjutbiograf och jaktbutik byggas i Örebro. Det är Lanna Lodge, strax utanför staden som expanderar sina verksamheter. Första spadtaget tas nästa vecka.
ANNONS ▼