Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.
Land skall med lag byggas ! Så lyder ett gammalt talesätt.
Regering och riksdag har stiftat lagarna i Sverige. Tycker man inte det faller en själv i smaken finns det en möjlighet att i en demokrati välja bort, i sitt tycke, olämpliga riksdagsmän och andra beslutsfattare. Hur skulle det bli om vi alla tar lagen i egna händer ?
Eventuella lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media – i ena eller andra riktningen. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare.

Inget fel med handfängsel

Jag ser inget fel i att sätta handfängsel på personer som man bedömer vara en risk i sammanhanget. Det verkar vara rutin numera.
Häktningen i sig är inget straff i formell mening, utan endast till för att den misstänkte inte ska begå nya brott eller försvåra utredningen. Häktningstiden avräknas eventuellt straff. Om häktningen varit obefogad utgår skadestånd.
Låt rättvisan ha sin gång!
För övrigt tycker jag det borde vara förbjudet att elda med vargar!
Lars Nyman

Var med i debatten!

Skicka din insändare till redaktionen@jaktjournalen.se

AKTUELLT

Annonser