Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.
Land skall med lag byggas ! Så lyder ett gammalt talesätt.
Regering och riksdag har stiftat lagarna i Sverige. Tycker man inte det faller en själv i smaken finns det en möjlighet att i en demokrati välja bort, i sitt tycke, olämpliga riksdagsmän och andra beslutsfattare. Hur skulle det bli om vi alla tar lagen i egna händer ?
Eventuella lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media – i ena eller andra riktningen. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare.

Inget fel med handfängsel

Jag ser inget fel i att sätta handfängsel på personer som man bedömer vara en risk i sammanhanget. Det verkar vara rutin numera.
Häktningen i sig är inget straff i formell mening, utan endast till för att den misstänkte inte ska begå nya brott eller försvåra utredningen. Häktningstiden avräknas eventuellt straff. Om häktningen varit obefogad utgår skadestånd.
Låt rättvisan ha sin gång!
För övrigt tycker jag det borde vara förbjudet att elda med vargar!
Lars Nyman

Var med i debatten!

Skicka din insändare till redaktionen@jaktjournalen.se

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Finska rakrepetern Lynx testas

Finska studsaren Lynx TD15 är en rakrepeter med en enkel men ytterst smart konstruktion. Pipan, fram- och bakstock har separata fästen i ett fräst och slipat aluminiumblock. Att lossa kolven med pipan fast i lådan gör att träffläget förblir orubbat.

I hårkorset: Var är jägarna i vapendebatten?

Vi jägare och sportskyttar utgör inte hotet, men drabbas ändå fatalt. Varför skriker vi inte högre när vår vardag raseras bit för bit. Ett nytt vapendirektiv ska tillämpas i Sverige och under några år har frågan utretts och stötts och blötts. Än så länge finns ingen kvitto på utfallet men om polisen hade fått bestämma
ANNONS ▼

Annonser