DEBATT: EU sätter stopp för vapenannonsering på nätet

Många av er har hört talas om det liggande förslaget från EU att skärpa vapenlagstiftningen, med förbud mot i princip alla former av halvautomater och krav på att vi skall söka om våra licenser för jaktvapen var femte år. Allt i kölvattnet av de tragiska händelserna i Paris, men tyvärr åtgärder skapade i panik som endast kommer att drabba legala, skötsamma jägare och sportskyttar i Sverige och EU.

Arkivfoto: Per Jonson

Men få av oss jägare och sportskyttar är medvetna om att det även kommer att bli ett totalt stopp för all form av försäljning av vapen och vapendelar via internet. Annonsforum av det slaget som finns här på Jaktjournalen eller Robsoft, där vanliga hederliga legala vapenägare lägger in en annons om att sälja sin gamla kombibössa kommer inte att få finnas kvar längre om EUs förslag går igenom i sin helhet. Man kommer inte ens att kunna sälja sina handsnidade kolvar via sin egna websida om EU får som de vill. Detta kommer att leda till svåra problem för den vanliga jägaren som vill göra förändringar i sin vapengarderob och t ex avyttra ett gevär eller ens en licensfri vapendel via Blocket eller liknande internetsidor.

Det är oerhört viktigt att vi sluter upp om detta och visar politikerna i EU att vi inte accepterar detta. Åtgärder skall riktas mot bovarna som begår brott, inte mot legala, skötsamma vapenägare, jägare och sportskyttar.

Det finns en namninsamling startad av en holländsk sportskytt som ni hittar på
https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership

Ni går in till höger, där det står ”Sign this petition” och fyller i namn, stad och er epost. Man är uppe i över 150 000 namnunderskrifter där och ju mer vi fyller på denna, desto större chans att politikerna inom EU lyssnar på sina väljare. Se även till att vänner, släktingar och arbetskamrater i er närhet visar stöd för detta och skriver på namninsamlingen.

Det finns även en svensk namninsamling som ni hittar på
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=10418

Den är uppe i nästan 2700 namnunderskrifter än så länge. Med tanke på att detta kommer att drabba alla svenska jägare och sportskyttar, borde den namninsamlingen ha 650 000 namnunderskrifter!

Mvh
Henrik Jansson
Bekymrad jägare, sportskytt och vapenägare 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser