De vill stoppa vinterjakten på älg

Sollefteå(JJ) Stopp för älgjakten efter den sista oktober - det vill Djurskyddet Ådalen ha. Föreningen anser att det är djurplågeri att bedriva älgjakt efter detta datum.

Den nationella förbunddsstämman antog motionen från Djurskyddet Ådalen.
– I dag jagar man älg från september till oktober med uppehåll för brunsten. Men sedan fortsätter den, säger Eva-Britt Gerhardsson från Djurskyddet Ådalen, till tidningen Ångermanland.

Enligt Djurskyddet bör dräktiga djur inte få fällas, eftersom man menar att de stressas av jakten i snön.

Göte Grubb, vid Jägareförbundet Norr, menar att lagstiftningen i dag är bra på området och att det inte finns några problem med dagens jakt.
Han framhåller dock att jakten inte bör bedrivas om det är djup snö eller skarsnö.
Det här rapporterar tidningen Ångermanland.

AKTUELLT

Vill stoppa lodjursjakten

Kalmar/Jönköping (JJ) Svenska Rovdjursföreningen emotsätter sig att fem lodjur får skjutas i licensjakt i vinter i Kalmar och Jönköpings län.

Får dödade av lodjur i Skåne

Skåne (JJ) Två får har konstaterats dödade av lodjur utanför skånska Örkelljunga. – Vi ser lodjur då och då, bland annat på åtelkamerorna, berättar en Jägare.

Laika skjuten – attackerade nötkreatur

Östergötland (JJ) En östsibirisk laika som smitit hemifrån sköts av en jägare när hunden rivit ner en ko i en hage. Händelsen inträffade för en dryg vecka sedan i södra Östergötland.

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Annonser