De två oskygga Ockelbovargarna får fortsätta jagas

Ockelbo (JJ) Det blir ingen inihibition av skyddsjaktsbeslutet på de två oskygga byvargarna i Ockelbo. Detta meddelar Naturvårdsverket.

Två vargar skapar en otrygg känsla hos byborna i Ockelbo. Arkivfoto.

Länsstyrelsen i Gävleborgs län har beslutat om skyddsjakt på två vargar i Ockelbo kommun. Beslutet har överklagats snabbt av vargvärnarföreningen Wolf Association Sweden (WAS) som kräver på att jakten iniberas under tiden deras överklagan behandlas.
AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser