De gör en bok om jakttorn

Skaraborg(JJ) Daniel Cervera och Mattias Ingeman ska göra en bok om jakttorn. Nu samlar de in fakta till boken.

Ett samtal om jakttorn blev upprinelsen till bokprojektet, ingen kände till hur många jakttorn det finns i landet.
– Det blev dels en kul grej att ta reda på hur många det finns. Sedan utvecklades det åt att bejaka våra konstnärliga sidor. Det är kul att göra en bok med många fina bilder, säger Daniel Cervera till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Berättelser kring jakttornen och bilder samlas in av de båda jaktkamraterna. Den 28 juli har de också gjort till jakttornets dag.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Skaraborg.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser