David Sundqvist fällde sin första björn

David Sundqvist, Sunne, fällde idag sin första björn, här tillsammans med jaktkompisen Anders Hultstrand, Säffle, och jämthundstiken Åsbråtens Beda och plotten Rodriguez Ursus Sally. Gäddede (JJ) Björnjakten har varit framgångsrik i Murunäsets jaktlag utanför Gäddede i Jämtland. Nu har man fällt tre björnar och idag var det värmlänningen David Sundqvist tur att få fälla en björn.

– Det gick väldigt fort. Jag och Anders gick på frisök med våra unghundar som ännu inte fyllt tre år. Plötsligt kommer ett upptag från Beda och då släppte vi även på Sally. Det blev ståndskall och sedan gångstånd som gick emot den väg där två passkyttar satt, berättar David.

– Men så vände björnen och kom emot oss och björnen klev ut på en väg vi stod på, jag sköt ett skott men det tog lite långt bak, björnen fortsatte 100 meter men vända och kom tillbaka i nästan samma spår och då kunde jag skjuta ett skott till och björnen föll.

– Jag är väldigt glad. Jag och Anders lägger mycket tid och pengar på detta och speciellt roligt var det att vi fick skjuta för våra unghundar. Nu kan vi åka hem med var sin björn och börja  jobba igen, berättar David Sundqvist belåtet.

Björnen som David sköt i dag var en hane på 203 kg. För ett par dagar sedan fällde även Anders en björn i området, en stor hona på 188 kg.

AKTUELLT

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Annonser