Dataproblem bakom borttappade vargar

Positioner på två vargar, en i gränsreviret Rotna och en Tandsjöreviret slutade dyka upp på vargwebben i oktober förra året. Problemet var dock inte att deras halsband var trasiga.

Nu har det visat sig att problemet berott på en störning när positionerna skulle flyttas från huvudmottagaren till vargwebben. En norsk vargforskare uppmärksammade att Rotnavargen fortfarande gav positioner som inte syntes på vargwebben och meddelade Grimsö forskningsstation detta. Personal där upptäckte då att även Tandsjövargen skickade positionsangivelser.

Nu är Tandsjörevirvargen som togs bort i början av februari åter inlagd och positioner på den och Rotnavargen syns igen på vargwebben.

Däremot är en utvandrade Tandsjörevirsvalp borttagen från vargwebben eftersom man med säkerhet vet att sändaren är trasig. Ytterligare en utvandrad Tandsjörevirsvalp kommer också tas bort eftersom även dennes sändarhalsband är trasigt.

AKTUELLT

Skarp kritik mot polisens hantering av vapenärenden

Linköping (JJ) Polisprofessor Stefan Holgersson riktar skarp kritik mot polisens myndighetsutövning i vapenärenden. I en forskningsrapport kommer han fram till att polisen klipper och klistrar i lagtexter och inte lägger fram uppgifter som talar till klagande personers fördel.

Annonser