Dansk tjuvjägare överklagar hovrättsdom

Skåne (JJ) Den danska tjuvjägaren som fällts i både tingsrätt och hovrätt överklagar nu domen till Högsta domstolen.

Trofédjur från skånska gods sköts av den danska tjuvjägaren. Foto: Istock

Tjuvjägarens advokat skriver i sin överklagan att brottsligheten hans klient är ansvarig för inte är att betrakta som grov, rapporterar Kvällsposten.

Jaktjournalen har tidigare skrivit om händelserna. Den danska jägaren dömdes först av Tingsrätten till tre års fängelse. Domen överklagades och i Hovrätten sänktes straffet till två års fängelse.

Det ursprungliga åtalet rör en omfattande tjuvjakt som bedrivits mellan oktober 2011 och december 2013. Den nu dömde mannen ska under perioden ha tjuvskjutit 16 vilt, till ett sammanlagt värde av 361 926 kronor, baserat på djurens avelsvärde, trofévärde samt köttvärde.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser