Daniel stod på fel pass – då kom hans drömälg

Daniel Åström Steigard blev anvisad ett pass som det egentligen inte skulle postas på. Då kom hans drömälg.

Det är den största älgen hittills för Daniel 25-årige Daniel Åström Steigard. - I jaktlaget hade de inte sett den här tjuren tidigare, säger Daniel. Foto: Privat

– Dom säger i jaktlaget att det är den största älg som skjutits här. Jag är fortfarande chockad, säger Daniel till Jaktjournalen.

Daniel bor i Vimmerby men blev inbjuden på jakt i torsdags i Hycklinge jaktlag i Kinda kommun i Östergötland. Man jagade både älg, kronhjort och vildsvin.

Han blev anvisad ett pass.

”Fel pass”

– Men det var ”fel” pass där det inte skulle stå någon. Det gick 35 minuter och plötsligt kom älgen, långt före folkdrevet, berättar Daniel.

Han sköt och älgen gick omkull på platsen. Det var en udda 14-taggare som vägde cirka 204 kilo.

– Jag har jagat mycket men aldrig lyckats fälla en så stor älg, säger Daniel.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

REPLIK: Stövarklubben har full transparens

I en replik svarar Styrelsen för Svenska Stövarklubben att klubben har full transparens i ekonomin och att den sköts på ett ansvarsfullt sätt. Styrelsen skriver också att det anordnas mycket aktiviteter och att insändaren var osmaklig och publiceringen anmärkningsvärd.

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼