Daniel stod på fel pass – då kom hans drömälg

Daniel Åström Steigard blev anvisad ett pass som det egentligen inte skulle postas på. Då kom hans drömälg.

Det är den största älgen hittills för Daniel 25-årige Daniel Åström Steigard. - I jaktlaget hade de inte sett den här tjuren tidigare, säger Daniel. Foto: Privat

– Dom säger i jaktlaget att det är den största älg som skjutits här. Jag är fortfarande chockad, säger Daniel till Jaktjournalen.

Daniel bor i Vimmerby men blev inbjuden på jakt i torsdags i Hycklinge jaktlag i Kinda kommun i Östergötland. Man jagade både älg, kronhjort och vildsvin.

Han blev anvisad ett pass.

”Fel pass”

– Men det var ”fel” pass där det inte skulle stå någon. Det gick 35 minuter och plötsligt kom älgen, långt före folkdrevet, berättar Daniel.

Han sköt och älgen gick omkull på platsen. Det var en udda 14-taggare som vägde cirka 204 kilo.

– Jag har jagat mycket men aldrig lyckats fälla en så stor älg, säger Daniel.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vargvalp konstaterad i Sjundareviret

Länsstyrelsen i Södermanlands län har fått en bild på en vargvalp i Sjundareviret och kan därför bekräfta att föryngring ägt rum, något som de tidigare förväntat sig men inte kunnat konstatera.

Ledare: Tio år av misslyckad vargförvaltning

Det må vara tioårsjubileum av Sveriges nya rovdjurspolitik, men jag ser ingen anledning att fira något. Kvar är bara bevisen för att beslutsfattare inte bryr sig om oss jägare, skriver chefredaktör Daniel Sachez.

Terroriserande älgar skjutna

Under två månaders tid har en älgko med två kalvar satt skräck i Lerumsborna. Två hundar har sparkats ihjäl och folk har blivit skadade och jagade. Nu har älgarna skjutits.

Bilden visar en gammal skottskada, menar SVA

Bilden från obduktionen visar det som SVA:s personal menar är en gammal skottskada på Älvkarlebyvargen. Veterinärerna håller för sannolikt att det är en kula som gått igenom nedre delen av buken på vargtiken.

Ny skjutbiograf i Skaraborg

Nu slipper jägare i Skaraborg resa långt för att uppleva rolig skytteträning mot rörliga mål på så kallad skjutbiograf. Ett stenkast från Hornborgasjön har nämligen Bosgården byggt en anläggning.

Länsstyrelsen Kalmar svarar på kritiken om lojakten

Svenska Jägareförbundet i Kalmar län riktar skarp kritik mot den knappa tilldelningen i vinterns licensjakt på lodjur. Länsstyrelsens vilthandläggare, Mattias Persson, svarar här skriftligt på kritiken och förklarar hur länsstyrelsen resonerat.
ANNONS ▼

Annonser