Daniel stod på fel pass – då kom hans drömälg

Daniel Åström Steigard blev anvisad ett pass som det egentligen inte skulle postas på. Då kom hans drömälg.

Det är den största älgen hittills för Daniel 25-årige Daniel Åström Steigard. - I jaktlaget hade de inte sett den här tjuren tidigare, säger Daniel. Foto: Privat

– Dom säger i jaktlaget att det är den största älg som skjutits här. Jag är fortfarande chockad, säger Daniel till Jaktjournalen.

Daniel bor i Vimmerby men blev inbjuden på jakt i torsdags i Hycklinge jaktlag i Kinda kommun i Östergötland. Man jagade både älg, kronhjort och vildsvin.

Han blev anvisad ett pass.

”Fel pass”

– Men det var ”fel” pass där det inte skulle stå någon. Det gick 35 minuter och plötsligt kom älgen, långt före folkdrevet, berättar Daniel.

Han sköt och älgen gick omkull på platsen. Det var en udda 14-taggare som vägde cirka 204 kilo.

– Jag har jagat mycket men aldrig lyckats fälla en så stor älg, säger Daniel.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Jaktjournalens grundare död

Grundaren av Jaktjournalen och Fiskejournalen, Otto Elander, har avlidit i en ålder av 80 år. Jaktjournalens förste chefredaktör, John Duff, skriver här ett minnesord om sin chef.

Kan man lita på Äbin?

Det finns många frågor och vissa tveksamheter kring Älgbetesinventeringen, Äbin. Metoden används som underlag för älgförvaltningsplanerna, men är hur går den till – och framförallt: Är resultaten tillförlitliga och användbara i viltförvaltningen?
ANNONS ▼

Annonser