Daniel stod på fel pass – då kom hans drömälg

Daniel Åström Steigard blev anvisad ett pass som det egentligen inte skulle postas på. Då kom hans drömälg.

Det är den största älgen hittills för Daniel 25-årige Daniel Åström Steigard. - I jaktlaget hade de inte sett den här tjuren tidigare, säger Daniel. Foto: Privat

– Dom säger i jaktlaget att det är den största älg som skjutits här. Jag är fortfarande chockad, säger Daniel till Jaktjournalen.

Daniel bor i Vimmerby men blev inbjuden på jakt i torsdags i Hycklinge jaktlag i Kinda kommun i Östergötland. Man jagade både älg, kronhjort och vildsvin.

Han blev anvisad ett pass.

”Fel pass”

– Men det var ”fel” pass där det inte skulle stå någon. Det gick 35 minuter och plötsligt kom älgen, långt före folkdrevet, berättar Daniel.

Han sköt och älgen gick omkull på platsen. Det var en udda 14-taggare som vägde cirka 204 kilo.

– Jag har jagat mycket men aldrig lyckats fälla en så stor älg, säger Daniel.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼