Dålig uppslutning när Karl Hedin besökte riksdagen

STOCKHOLM(JJ) Den kände rovdjursdebattören Karl Hedin har varit på besök i riksdagen under veckan. Politiker från alla läger hade fått en inbjudan men det var bara omkring tolv riksdagsledamöter som tog sig tid att lyssna på hans föredrag.

Det var Ulf Berg, M, riksdagsledamot från Avesta, som bjudit in Hedin till riksdagen. 
Berg tyckte att det vore bra om fler politiker fick höra vad Hedin har att säga kring vargpolitiken. 

Det var ett tiotal riksdagsledamöter från Moderaterna, en Centerpartist och en riksdagsledamot från Vänsterpartier som lyssnade på Hedin. 
Det här rapporterar Jakt & Jägare.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser