Dalarnas vargjaktsbeslut överklagas

Dalarna (JJ) Inte helt otippat överklagar miljöorganisationer länsstyrelsen i Dalarnas beslut om licensjakt på varg.

Licensjakten på varg var ursprungligen tänk att bedrivas även i Dalarnas län, men länsstyrelsens första beslut om jakt överklagades till Naturvårdsverket som stoppade jakten.

När det stod klart att Kammarrätten upphävde den ihibition som Förvaltningsrätten beslutat om gjorde Länsstyrelsen i Dalarna ett nytag och skrev ett nytt licensjaktsbeslut, den här gången baserat på de beslut länsstyrelserna i Örebro och Värmland tidigare fattat.

Jakten är planerad att starta den 24 januari, men nu har flera miljöorganisationer överklagat det nya beslutet. En central figur i dessa överklaganden är Naturskyddsföreningens jurist Oscar Alarik.

– Vargen är en hotad och känslig stam. Det är en så pass stor jakt det handlar om så därför är det vår uppgift som miljöorganisation att försöka ge domstolarna och myndigheterna en chans att pröva den här saken, säger Oscar Alarik till P4 Dalarna.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser