Dalajägare mordhotad

Borlänge (JJ) Björnjägaren och kennelägaren Jimmie Mårtensson från Borlänge, som förra året räddade sin laika från att bli uppäten av varg har blivit mordhotad anonymt av vargvärnare.
Jägaren Jimmie Mårtensson tycker att dödshot ska tas på största allvar. Foto: Per Jonson

Jägaren Jimmie Mårtensson tycker att dödshot ska tas på största allvar. Foto: Per Jonson

Det var i förrgår kväll som telefonen ringde hemma hos Jimmie. När han svarade fick han ett SMS-meddelande uppläst för sig där en anonym avsändare hälsade att varghatare ska dö.

– Jag uppfattade det som om någon önskade livet av mig och ringde och polisanmälde hotet direkt, säger Jimmie.

I går morse när Jimmie kontaktar Polisen får han reda på att de redan lagt ner ärendet eftersom straffsatsen för ett sådant hot inte är tillräckligt hög.

– Jag blev lite paff när jag förstod att det är möjligt för folk att komma undan med hot, säger Jimmie.

Senare samma dag hör Jimmie av sig till det företag som tillhandahar tjänsten med att läsa upp SMS och får reda på att endast Polisen har befogenheter att plocka ut uppgifter från dem.

Jimmie kontaktar Polisen igen och får nu tag på en person som är villig att fortsätta förundersökningen.

– För mig är det viktigt att driva detta vidare. Man ska inte kunna hota folk hur som helst utan att det får konsekvenser, säger Jimmie.

I samband med konfrontationer under årets licensjakt på varg har frågan om hot och sabotage mot jägare återigen aktualiserats. Svenska Jägareförbundet rekommenderar att den här typen av aktiviteter bör polisanmälas.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser