Annons
Dala-Demokraten satte ut partibeteckningar på debatterande jägarbasar | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan Dalarna
Jägareförbundets dalabas, Ulf Berg, är rasande över att Dala-Dermokraten satte ut partibeteckningar på honom och vice ordförande när de debatterade rovdjrustrycktet. Bild: Skärmdum Dala-Demokraten, Gettyimages och Riksdagen
Dala-Demokraten satte ut partibeteckningar på debatterande jägarbasar
Dalarna (JJ) En debattartikel i Dala-Demokraten har rört upp känslorna i Jägareförbundets ledning i Dalarna. En av artikelförfattarna, Jägareförbundets ordförande Ulf Berg, drog tillbaka artikeln och är beredd att avgå om medlemmarna vill det.
Ulf Berg och vice ordföranden i Jägareförbundet Dalarna skrev en debattartikel där de efterlyste minskat rovdjurstryck i länet. De undertecknade som representanter för Jägareförbundet. Då satte Dala-Demokratens personal ut partibeteckningarna på Berg och Larsson. Ulf Berg är moderat oppositionsråd i landstinget och Mats Larsson aktiv inom Sverige Demokraterna i sin hemkommun. Det har gjort Ulf Berg rasande. – Jag ringde men fick avsluta samtalet snabbt annars hade jag nog sagt någonting jag ångrat, säger Ulf Berg. Han pekar på att Jägareförbundet är en opolitisk organisation. Han vill att medlemmarna ska vara trygga i att han företräder jägarnas intressen när jag skriver i egenskap av ordförande i Jägareförbundet. – I den ställningen kan jag föreslå saker som moderaterna inte står bakom, säger Ulf Berg. När tidningens företrädare vägrade ta bort partibeteckningarna krävde Ulf Berg att debattartikeln skulle avpubliceras. Så skedde också under dagen.

”Ingenting är ristat i sten”

Lisa Pehrsdotter är ansvarig utgivare och meddelar att Dala-Demokraten gör så, sätter ut partibeteckningen på debattörer. – Det är rutin att vi gör det, när det handlar om debattskribenter som är invalda i olika församlingar, säger Lisa Pehrsdotter. Men är det riktigt att sätta ut deras partibeteckningar när de debatterar som företrädare för en opolitisk organisation? – Det kan man naturligtvis resonera kring fram och tillbaka. Men vi har gjort det i de fall debattörerna också varit politiker. – Men ingenting är ristat i sten. Vi får kanske fundera ett varv till på det ställningstagandet, svarar Lisa Pehrsdotter. Ulf Berg tar så allvarligt på det hela att han är beredd att avgå om medlemmarna tycker att saken skadat Jägareförbund. – Jag har skrivit till styrelseledamöterna, men hittills har jag fått uppbackning, säger Ulf Berg.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!