Dags för Har-SM för drever

Jämtland (JJ) På måndag avgörs årets Har-SM för drever. Nio hundar tävlar och uppgörelsen går att följa live.

Har-SM för drevrar avgörs i Jämtland på måndag. Arkivfoto: Per Jonson

Västernorrlands Dreverklubb arrangerar och tävlingen genomförs i skogarna kring Sörbygden i Jämtland.

Åtta hundar har kvalat in. Dessutom får en en hund från arrangerande klubb tävla. Ekipagen som gör upp om titlarna i Har-SM för drever på måndag är följande:

Carlsatorpets Essie, Tobias Johansson, Malungsfors

Haresporets Vixi, Thomas Viklund, Rengsjö

Härads Zingo, Kjell Mårtensson, Rengsjö

Simbackens Bamse, Bo Lindström, Själevad

Slagstigens Milla, Kjell Bergström, Floda

Slagstigens Ullis, Sten Norberg, Bollnäs

Slagstigens Ulsa, Ingvar Karlsson, Leksand

Stjärnskogens Zamba, Gunnar Olsson, Hammarstrand

Tunets-Cita, Peter Eriksson, Tun

”Valpade i juli”

Sten Norberg från Bollnäs är kvalificerad med Slagstigens Ullis.

– Hon valpade i juli och fick sitt första släpp den 10 september. Men hon har fått fyra släpp i veckan, så jag tycker att hennes form är bra, berättar Sten Norberg.

Han har haft hjälp av pappa Lars Norberg och 84-årige Bengt Erik Uhrus att ge Ullis drevtid.

– Med en månads träning till hade hon varit mer drevsäker, men jag tycker att hon funkar bra. Det ska bli roligt att tävla och träffa likasinnade, säger Sten.

Pejlföretaget Tracker livesänder tävlingarna.

Mikael  Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser