Då väntas lagändring för åtelkameror

Kungsbacka (JJ) Regeringen har fattat beslut om en ny kamerabevakningslag. Den nya lagen granskas just nu av lagrådet och går allt planenligt kan bland annat åtelkameror användas utan tillstånd från länsstyrelse om några månader.

Jägarna slipper krångel med tillstånd när nya kameraövervakningslagen träder i kraft. Foto: Per Jonson.

Användandet av åtelkameror är ett viktigt verktyg bland annat för att hålla nere vildsvinsstammen. Dagens lag kräver tillstånd för kameraövervakning och är näst intill omöjligt att få för denna typ av bevakning.

Men den nya lagen öppnar nya möjligheter, både för jägare och verksamma inom jord- och skogsbruk för att bevaka enskild egendom.

Lagen föreslås träda i kraft den 1 augusti 2018 och granskas nu av lagrådet.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser