Cyklist till sjukhus efter älgkrock

Nyköping (JJ) I närmare 40 kilometer i timmen kom Anders Salén, Nyköping cyklandes på sin racercykel när plötsligt en älgko och en kalv klev upp från diket. Kollisionen var oundviklig.

Anders Salén hann inte reagera innan han flög huvudstupa över älgkalven och landade på den hårda asfalten flera meter längre fram.

Olyckan inträffade på vägen mellan Nyköping och Studsvik. Anders Salén jobbar där och cyklade resan dit tidigt på morgonen. Älgarna dök upp på vägen i en nedförsbacke och syntes dåligt i gryningsljuset.

Som tur var skadades Anders Salén endast lindrigt och ett jaktlag som befann sig i närheten kunde hjälpa honom ringa efter ambulans.

Nu har Anders Salén vilat upp sig och den kraftiga lårkakan har börjat försvinna. Att sluta cykla är inte aktuellt.

– Men nu har jag köpt en hjälmlampa som lyser lika starkt som bilstrålkastarna och då är det lättare att hålla koll på vad som sker vid sidan av vägen, säger han till Sörmlands nyheter.

 

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser