Classic Vapen blir ny distributör av Sellier & Bellot

Bollebygd (JJ) Classic Vapen blev i dagarna svensk distributör för ammunitionsproducenten Sellier & Bellot från Tjeckien. Företaget S&B grundades 1825 och har fram till idag producerat högklassig ammunition för jakt & skjutvapen.

 
S&B är inte bara det äldsta Tjeckiska företaget, utan ett av världens äldsta företag som fortfarande är i drift i sin originalform.
 

Deras breda produktsortiment sträcker sig från pistolammunition, kulammunition till hagelammunition,
och även ammunition för tävlingsskytte samt till militära ändamål.
 
En av de stora nyheterna från S&B är deras blyfria eXergy ammunition som utvecklat och testats och
idag är precis lika effektiv mot storvilt som motsvarande ammunition med blyspets.
 
 – Vi ska skapa de bästa förutsättningarna för alla jägare och skyttar, genom att bredda vårt ammunitionssortiment ytterligare.Här ska vi erbjuda produkter som är anpassade för all form av jakt & skytte. Vi kommer höja vår kvalitet och vår servicegrad bl.a. genom ett nytt effektivare beställningssystem för våra återförsäljare säger Andreas Fredriksson, vid Classic Vapen.

S&B är stolta över sin blyfria kula eXergy som är utvecklad för storvilt. Och påstås vara lika effektiv som motsvarande ammunition med blyspets.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser