Chihuahua överlevde örnattack

Hörnefors (JJ) När Anki Lassander kom ut på gårdsplanen fick hon se hur en örn hade slagit hennes chihuaha Yrsa. Anki och maken Per brukar låtar djuren springa fritt på gårdsplanen, och det har gått bra under de 20 år som de har bott på gården.

Anki Lassander berättar att hon var ute i stallet för att hämta hö till hästarna när hon hörde ett gnyende utifrån gårdsplanen.

– Jag sprang ut och då såg jag storfågeln som anföll Yrsa. Jag sprang fram och flaxade med armarna och skrek och då flög örnen i väg.

Anki Lassander berättar att det finns ett örnmatarställe i närheten, och hon berättar att hon har hört om örnar som attackerat rådjur i trakten.

­– Vi tvättade såren och det är inte infekterat. På kvällen åkte vi in till veterinären och då rakade de fram ett par sår till. Men allt ser bra ut än så länge, säger Anki till Västerbottens Folkblad.

AKTUELLT

Hemmaseger på Stövar-SM

Vrigstad (JJ) Det har varit två fantastiska provdagar i skogarna utanför Vrigstad i Småland. Efter ett rafflande upplopp stod det till slut klart att lokala hamiltontiken Bärimilla Kelly och ägare Bjarne Engström stod som segrare.

Därför sitter Hedin häktad för illegal vargjakt

Västmanland (JJ) Nu offentliggörs uppgifter kring varför industriledaren och vargdebattören Karl Hedin sitter häktad misstänkt för illegal vargjakt. – Skämtsam jargong och missuppfattning, sammanfattar Hedins advokat, Sven Severin.

Annonser