Centerpolitiker uppmanar jägare söka skadestånd

Nora (JJ) Oppositionsrådet i Nora kommun Helena Vilhelmsson (C) uppmanar nu jägare att söka skadestånd för den inställda jakten.

Klockan sex på kvällen dagen före jaktstarten på varg kom förvaltningsrätten med sitt besked som betydde att jakten omöjliggjordes .

– Det är väldigt fult gjort, säger Helena Vilhelmsson, som tycker att de jägare som haft kostnader för planering, bilåkande och som tagit ut semesterdagar ska begära skadestånd från förvaltningsrätten.

– Om förvaltningsrätten har gjort fel då tycker jag att det är ett rättsligt övertramp och ett ganska kraftigt sådant, säger Helena Vilhelmsson, till Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Annonser