Centerpartist kritiserar Regeringens rovdjurspolitik

Kungsbacka (JJ) Högsta Förvaltningsdomstolen beslutade i slutet av december att beslut om licensjakt åter ska kunna överprövas i domstol. Därmed kommer beslutsordningen om licensjakt åter igen att gå via domstol vilket tidigare lett till att besluten fastnat i långdragna juridiska processer och där beslut kommit långt efter att den planerade jakttiden gått ut.

Daniel Bäckström (C), riksdagsledamot från Värmland ställde med anledning av detta en fråga till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) om vilka åtgärder han och regeringen avser att vidta för att säkerställa att beslut om licensjakt ska kunna göras så att jakten också praktiskt kan genomföras. Svaret från ministern är dock enligt Daniel Bäckrström otillräckliggt han menar att det är tydligt att regeringen och ministern inte ha några ambitioner att säkerställa en effektiv beslutsprocess.

Daniel Bäckström (C)

Daniel Bäckström (C)

– Det är tydligt att det inte finns någon ambition hos regeringen att säkerställa att licensjaktsbesluten inte fastnar i domstolsprocesser. Det är tydligt att Socialdemokraterna helt lagt sig för Miljöpartiet, säger Daniel Bäckström i ett pressmeddelande.

Regeringen har tidigare tillsatt flertalet utredningar för att än en gång utreda förvaltningen av varg.

– Det förefaller som att regeringen gör vad man kan för att försvåra en hållbar förvaltning av varg och man visar mycket liten hänsyn till alla de människor som dagligen påverkas av hög rovdjursnärvaro. Regeringen bryr sig tyvärr inte om villkoren för dessa människor, avslutar Daniel Bäckström.

AKTUELLT

Kommun och polis oense om hotfull varg

Finland (JJ) Kommunstyrelsen i Vörå och polisen har kommit ihop sig om en närgången och hotfull varg. Polisen beslöt att den inte skulle avlivas och nu har kommunen JO-anmält polisen.

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Annonser