Centern vill införa vargjakt

Centern i Ovanåkers kommun vill införa licensjakt på varg.

– Vi känner vanmakt över att inte lokalt kunna påverka vargens utbredning och antal, vi tvingas vara passiva, säger kommunalrådet Björn Mårtensson i samband med att centern tidigare i veckan presenterade sitt kommunala handlingsprogram.
Till tidningen Ljusnan säger fullmäktigeordförande Nils Erik Falk att rovdjurspolitiken är mycket viktig för centern i Ovanåker.
– Rovdjurspolitiken är inte en kommunal fråga, den styrs av regeringen eller i praktien av dess stödpartier.Jakten i de stora skogarna kan locka till inflyttning, men nu hotar rovdjuren också älgstammen.

AKTUELLT

Möttes av död älgtjur i trädgården

Veddige (JJ) När Lisbeth Claessons sambo skulle åka till jobbet upptäckte han en älg som låg och sov i trädgården. Lisbeth väcktes och tillsammans smög de ut med kameran. Älgen visade sig dock inte sova. Intill garageuppfarten låg den fina älgtjuren död.

Älgjakt med välgörenhetstema i Harrsjön

Harrsjön (JJ) Per Jonsson, Strömsund drabbades av cancer före jul 2017. Efter operation och behandling ville Per göra något för de som bor på patienthotellet och sysselsätter sig i dess hobbyverkstad Oasen i Umeå. Med hjälp av SCA styrdes en älgjakt upp med syfte att samla in pengar till Oasen. Det blev ett lyckat arrangemang.

Annonser