Bytte kolv – hamnade i domstol

Norrköping (JJ) När en 42-årig man bytte kolven på sitt jaktgevär hamnade han i domstol.

Mannen som har vapenlicens för sitt jaktgevär, bytte ut kolven för att kunna övningsskjuta på en skjutbana.
– Det är lätt att byta kolv och jag tänkte byta tillbaka till den ursprungliga kolven när jag ska jaga, säger mannen i förhör. Men enligt åklagaren var vapnet så pass förändrat att det krävdes ny licens.

Tingsrätten finner inte att den ändring som mannen gjort på gevär kan anses utgöra en sådan ändring av vare sig funktions- eller verkningsgrad att geväret blivit ett väsentligt annorlunda vapen och därmed krävs inte någon ny vapenlicens. Beslagen av vapen och ­magasin hävs och åtalet om vapenbrott ogillas, skriver Folkbladet.

AKTUELLT

Jägare fann fullt utvecklat foster i dovhind

Västsverige (JJ) Ett jaktlag i Västsverige blev minst sagt konfunderade när de på en jakt i helgen passade en dovhind. De fann nämligen ett fullt utvecklat foster i henne. Med andra ord skulle hon kalva nu i dagarna, omkring tre månader senare än normalt.

Livet utan Klarna kan bli bra för Fritid och Vildmark

Piteå (JJ) Telefonerna har gått varma hos Fritid och Vildmark sedan det offentliggjordes att Klarna sagt upp deras avtal. – Vi får fått jättemånga stöttande samtal och erbjudande från sju-åtta andra företag som vill hitta kreditlösningar för våra kunder, berättar Seved Wiklund.

Annonser