Bytte kolv – hamnade i domstol

Norrköping (JJ) När en 42-årig man bytte kolven på sitt jaktgevär hamnade han i domstol.

Mannen som har vapenlicens för sitt jaktgevär, bytte ut kolven för att kunna övningsskjuta på en skjutbana.
– Det är lätt att byta kolv och jag tänkte byta tillbaka till den ursprungliga kolven när jag ska jaga, säger mannen i förhör. Men enligt åklagaren var vapnet så pass förändrat att det krävdes ny licens.

Tingsrätten finner inte att den ändring som mannen gjort på gevär kan anses utgöra en sådan ändring av vare sig funktions- eller verkningsgrad att geväret blivit ett väsentligt annorlunda vapen och därmed krävs inte någon ny vapenlicens. Beslagen av vapen och ­magasin hävs och åtalet om vapenbrott ogillas, skriver Folkbladet.

AKTUELLT

Nu är tid för att stärka banden med jakthunden

Det är så här års man kan stärka banden med hunden, så att man slipper stå och klia sig i huvudet och fundera på varför den hellre jagar fyra socknar bort än på marken där man själv befinner sig, skriver Mikael Moilanen i den här krönikan.

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Annonser