Bygger skjutbiograf utanför Rottne

Växjö(JJ) En skjutbiograf byggs utanför Rottne och i september invigs anläggningen. Det blir därmed landets åttonde anläggning av den här typen.

Investerare är AB Norraby Skytte & Event, med ägarna Gustaf och Carl Rappe, samt Jens Skoog och Christer Emanuelsson som äger Jaktiabutiken i Växjö. 
Det här rapporterar Magazinet i Växjö.

I anläggningen kommer skarp ammunition att användas och skytten avlossar skotten mot en bioduk, där målbilder visas.
– Vi hälsar många olika grupper hit. Det kan handla om enskild jaktträning men vi vill också bjuda till rena event för exempelvis företag, jaktlag eller andra konferensgrupper, säger Carl Rappe och Christer Emanuelsson till Magazinet i Växjö.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser