Bygg bästa jakttornet!

Virserum (JJ) Virserums konsthall inbjudr alla jaktlag till tävling om att bygga det bästa och snyggaste jakttornet. Tävlingen anordnas under utställningen TRÄ 2007

.Byggandet av tornen kommer att ske på konsthallens område den 6 till 11 augusti och alla bidrag presenteras den 12 augusti. Vinnande torn koras den 4 september under Smålands trädagar.
Alla jaktlag är välkommna även om tävlingen i första hand vänder sig till jägare i Småland. Tornen ska bedömas efter laganda, jaktlig effektivitet, bekvämlighet, naturvänlighet, ekonomi, skönhet och fantasi.
Första pris är 15 000 kronor. Anmälningstiden går ut den 31 juli.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser