Byborna i Sörsjön söker skyddsjakt på varg

Två hundar och ett 40-tal får har dödats i Sörsjön, norr om Sälen, i Dalarna. Nu har byborna undertecknat en namnlista och kräver skyddsjakt på samtliga vargar som härjar i Sörsjön.

Idag postas ansökan till Naturvårdsverket. Jaktjournalen har fått ta del av ansökan. 96 procent av  byborna vill få bort vargarna och återigen göra Sörsjön till en säker och trygg plats, både för människor och djur.

Läs här följebrevet till ansökan:

”Nu har vi fått nog!

Vi har nu upplevt att 2st hundar dödats eller har avlivats efter vargangrepp i närheten av Sörsjön och att ca 40st får dödats inne i bebyggelsen.
Vi kräver att vägen runt broarna i Sörsjön åter igen ska kännas som en trygg och säker plats för våra familjer att promenera på.

Vi kräver att våra barn åter igen ska ges möjligheten att leka utomhus, utan att föräldrarna ska behöva känna denna påtvingade oro.

Vi kräver att åter igen få möjligheten att vistas i skog och mark, plocka svamp och bär, fiska i våra vatten och jaga med våra hundar, utan att ängslas över vad som kan hända.

Allt detta som våra förfäder kämpat för har nu slagits i spillror.

Vi accepterar inte längre vargsituationen som råder i vår absoluta närhet, därför kräver vi nu skyddsjakt på dessa vargar som härjar i Sörsjön”.

Läs här ansökan till Naturvårdsverket:

Naturvårdsverket

106 48  Stockholm

Sörsjön 2009-06-22

Ansökan om skyddsjakt på vargarna i det så kallade Fulufjälls reviret.Detta är en ansökan från invånarna i samhället Sörsjön, som ligger mitt i Fulufjällsreviret.

Alla fast boende i Sörsjön (86st) över 12 år har givits möjligheten att skriva under denna ansökan, av dessa är det endast 3st som valt att inte skriva på.

Det finns ytterligare 35 st namn med på listan från personer som befann sig i Sörsjön när listan gick runt, det är personer som har fritidshus i Sörsjön eller bor i någon grannby. Det är alltså 96,5% av ortsbefolkningen som ställer sig bakom denna ansökan.

Sörsjöns invånare.  

Dela artikeln via e-post

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser