Byborna i Sörsjön söker skyddsjakt på varg

Två hundar och ett 40-tal får har dödats i Sörsjön, norr om Sälen, i Dalarna. Nu har byborna undertecknat en namnlista och kräver skyddsjakt på samtliga vargar som härjar i Sörsjön.

Idag postas ansökan till Naturvårdsverket. Jaktjournalen har fått ta del av ansökan. 96 procent av  byborna vill få bort vargarna och återigen göra Sörsjön till en säker och trygg plats, både för människor och djur.

Läs här följebrevet till ansökan:

”Nu har vi fått nog!

Vi har nu upplevt att 2st hundar dödats eller har avlivats efter vargangrepp i närheten av Sörsjön och att ca 40st får dödats inne i bebyggelsen.
Vi kräver att vägen runt broarna i Sörsjön åter igen ska kännas som en trygg och säker plats för våra familjer att promenera på.

Vi kräver att våra barn åter igen ska ges möjligheten att leka utomhus, utan att föräldrarna ska behöva känna denna påtvingade oro.

Vi kräver att åter igen få möjligheten att vistas i skog och mark, plocka svamp och bär, fiska i våra vatten och jaga med våra hundar, utan att ängslas över vad som kan hända.

Allt detta som våra förfäder kämpat för har nu slagits i spillror.

Vi accepterar inte längre vargsituationen som råder i vår absoluta närhet, därför kräver vi nu skyddsjakt på dessa vargar som härjar i Sörsjön”.

Läs här ansökan till Naturvårdsverket:

Naturvårdsverket

106 48  Stockholm

Sörsjön 2009-06-22

Ansökan om skyddsjakt på vargarna i det så kallade Fulufjälls reviret.Detta är en ansökan från invånarna i samhället Sörsjön, som ligger mitt i Fulufjällsreviret.

Alla fast boende i Sörsjön (86st) över 12 år har givits möjligheten att skriva under denna ansökan, av dessa är det endast 3st som valt att inte skriva på.

Det finns ytterligare 35 st namn med på listan från personer som befann sig i Sörsjön när listan gick runt, det är personer som har fritidshus i Sörsjön eller bor i någon grannby. Det är alltså 96,5% av ortsbefolkningen som ställer sig bakom denna ansökan.

Sörsjöns invånare.  

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.
ANNONS ▼

Annonser