Skyddsjakt på varg överklagas

Åmot(JJ) I Åmot är det en lättnad bland många bybor efter att beskedet kom att länsstyrelsen beviljar skyddsjakt på två vargar. Men i går fick Naturvårdsverket också fått in två överklaganden av skyddsjaktsbeslutet.

Christoffer Carstens och Madelene Håkansson bor i Åmot sedan några år tillbaka, de har två barn.
För att skydda fåren har de satt upp elektriskt viltstängsel.
Båda två tycker att det måste sättas in åtgärder om vargarna blir för oskygga och de framhåller de vikten av att lyssna på folk som bor i området. Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Men flera undrar också om jakten blir av, eftersom det inte finns någon spårsnö.
Men enligt Sara Sundin, vilthandläggare vid Länsstyrelsen Gävleborg, så blir det skyddsjakt även om det inte blir någon mer snö.
– Annars får man helt enkelt gå på synobservationer. Det sägs även i beslutet att jakten ska tas upp i närheten av tättbebyggt område, för att säkra att man får de närgångna vargarna, säger Sara Sundin till Sveriges Radio P4 Gävleborg.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser