Budkavle mot rovdjurspolitiken

Varberg (JJ) Jägareförbundets ordförande  Owe Wiktorin har startat en budkavle med förbundets förslag på hur rovdjurspolitiken bör utformas.

     Budkavlen går ut i hela landet och samlar in namnunderskrifter fram till i augusti, då den överlämnas till riksdagspartierna. Under senaste året har rovdjursfrågorna stått i fokus för landets 300 000 jägare. I dag har vi stora stammar av både lo och björn. Särskilt i Mellansverige är koncentrationen av rovdjur för stor för tamdjurshållning samt jaktutövning och vargattackerna på hundar ökar oroväckande, menar Jägareförbundet. – Vi tycker det är självklart att man ska kunna försvara sina tamdjur och hundar, att rovdjursförvaltningen ska kunna beslutas på regional nivå och att man måste respektera villkoren för dem som bor i landsbygden, sa Owe Wiktorin på Svenska Jägareförbundets Förbundsstämma i Varberg under lördagen.

AKTUELLT

Finsk seger på nordiska mästerskapen

Luleå (JJ) De finska stövarekipagen tog hem segern både individuellt och i lag när Nordiska Stövarmästerskapet arrangerades första helgen i december av Norrbottens läns stövarklubb.

Annonser