Brunstuppehållet kvarstår i Västerbotten

Skogsbolagens överklagan av brunstuppehållet avslås av Naturvårdsverket. Det rapporterar tidningen Svensk Jakt.

Brunstuppehållet i Västerbotten har överklagats av fyra skogsbolag som vill ha bort det. Efter behandling i Viltförvaltningsdelegationen och i länsstyrelsen beslutade man att brunstuppehållet skulle vara kvar. Det beslutet överklagades alltså till Naturvårdsverket som nu avslog skogsbolagens överklagan. Det rapporterar Svensk Jakt.

Frågan gäller älgjakten för jaktåren 2019/2020, 2020/2021 och 2021/2022.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser