Bröderna Hammarbäck lyckades igen

Orsa (JJ) Bröderna Hammarbäck lyckades igen på björnjaktspremiären. En fin hanbjörn fälldes för plotthundarna Burn och Lucky.

Från vänster ses Calle Hammarbäck, Jesper Nilsson, Mattias Hellström, Jim Andersson, Arthur Hammarbäck och Niklas Sandmark. Plottarna heter Burn och Lucky. Foto: Privat

Jaktområdet ligger norr om Orsa.

– Vi hittade spår efter en väg och släppte hundarna. Det blev upptag och gick iväg en liten bit innan det blev stånd och långsamt gångstånd om vartannat, berättar Calle Hammarbäck.

Björnen lyckades till att börja med hålla sig utom håll för passkyttarna. Men till slut kom den över en stor myr och då fick Calle Hammarbäck skottläge.

– Det är en hanne på 156 kilo. Det är den fjärde eller femte björnen vi lyckas skjuta, konstaterar Calle.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser