Brandhärjade jaktmarker ersätts denna säsong

Sveg (JJ) Holmen Skog drabbades av några av de större skogsbränderna denna sommar och har nu sett över de kan lösa problemet för sina jägare som blivit drabbade.

Den brandhärjade skogen i Härjedalen sedd från ovan. Foto: Anders Lindkvist

Skogsbolaget Holmen skog meddelar att de ställer upp för de jägare på bolagets marker som drabbats av sommarens skogsbränder.

Storsvedjevallens jaktklubb i Härjedalen har fått en jämförbar ersättningsmark tills vidare. I princip hela Storsvejvallens jaktklubbs mark blev berörd av brandområdet Lillåsen Fågelsjö.

Arrendatorer på Kårböle VVO, Stensjöåsens JL och Långskogen-Gammelvallen får jaga utan avgift denna jaktsässong.

Inför nästa jaktsäsong kommer skogsbolaget göra en ny bedömning.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kennelklubben kopplar samman veterinärkoncern med försäkringsbolag

Stiftelsen djursjukhus i Stor-Stockholm har de senaste åtta åren tjänat en halv miljard på djursjukvård. Under samma tid har försäkringsbolaget Agria gjort ett tekniskt resultat på djurförsäkringar på 1,8 miljarder. I båda styrelserummen sitter Svenska Kennelklubben som ändå menar att de företräder hundar och hundägare.

Försäkringsbolagen tjänar idag mer på djurägarna

De senaste tio åren har kostnaderna för hundägarnas försäkringspremier ökat markant. Försäkringsbolagen skyller på veterinärerna men oavsett ökade veterinärkostnader är försäkringsbolagens marginal densamma – eller till och med större.

Flydde från björn i vild panik

Midsommarfirandets inledande friskvårdsprojekt slutade i dödsångest. Stina Sundström och sju mindre barn sprang på en björn utför Enviken och flydde för livet.

Vinn tre dagars jakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal, Jämtland, i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.
ANNONS ▼

Annonser