Bråk om mark slutade med dråpförsök

Kungsbacka (JJ) Jaktmarker är som bekant en källa till konflikter. I Sävsjötrakten slutade nyligen ett bråk mellan två jägare med ett dråpförsök.

En jägare blev efter en diskussion om jaktmarkerna överkörd av en annan jägare. Polisen utreder nu händelsen under rubriceringen dråpförsök.

Upprinnelsen till till dråpförsöket var när en älgjägare upptäckte en okänd bil på sin jaktmark i Stockaryd. Älgjägaren som upptäckte bilen trodde att den tillhörde en jägare från ett grannlag som nu tjuvjagade på hans mark.

Älgjägaren vill att jägaren skulle ringa till sin jaktledare så denne kunde tillkallas och saken kunde utredas. Efter ett kort samtal springer ägaren till bilen, startar den och kör sedan rakt mot älgjägaren, uppger denna till P4 Jönköping.

Bilen kör på älgjägaren så denne efter att ha landat på motorhuven och fallit av fick sina ben överkörda.

Älgjägaren har polisanmält händelsen. Mannen som körde bilen och som är i 20-årsåldern är nu misstänkt för dråpförsök, brott mot jaktlagstiftningen samt smitning.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser