Böter och skadestånd för tjuvjakt

Haparanda (JJ) En 40-årig man från Haparanda och en 38-årig man från Torneå som åtalats för jaktbrott vid Haparanda tingsrätt har nu dömts till böter och skadestånd. De två männen tjuvjagade sjöfågel vid en ö i skärgården men saknade jakttillstånd.

Tjuvjakten ägde rum 2012 och männen togs på bar gärning av jakträttsinnehavaren på ön. De två männen har erkänt brottet men hänvisade till finsk lagstiftning och trodde sig därför få jaga i skärgården eftersom man enligt den får jaga i vattenområden i den kommun man löst jaktkort i.

Tingsrätten dömer dem för jaktbrott med påföljden 2 5000 kronor var i böter. Dessutom ska de betala 2 000 kronor i skadestånd, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Ingrid 79 år fällde 20-taggare

Strömsund (JJ) Att åldern inte har någon betydelse är Ingrid Ludwig, 79 år, ett levande bevis på. I går fällde hon en riktig drömtjur på 20-taggar i Lillvikens Jaktlag, i norra Jämtland.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Vad är det för skogsfågel egentligen?

Norrbotten (JJ) Kusinerna Jonte Salomonsson och Joel Salomonsson från Gråträsk och Piteå i Norrbotten är ivriga skogsfågeljägare. I går fällde dock en skogsfågel de aldrig tidigare stött på. Inte ens fågelforskaren Martin Green kan med säkerhet säga vad det rör sig om.

Annonser