Böter för åteljägare

Lofsdalen (JJ) Två norska jägare som erkänt sig skyldiga riskerar bötesstraff för åteljakt på björn förra hösten.

Med hjälp av tips hittade polisen och länsstyrelsen fem stora åtlar. Åtlarna bestod av hundmat, majs och honung samt trafikdödade älgar och renar. Den jaktansvarige värden hävdade att man lagt ut rävåtlar på marken.Jaktledaren, en man i 60-årsåldern och en kvinna har gjort vissa medgivanden. En av dessa hade en revolver och det är inget jaktvapen. Man mistänks även för brott mot miljöbalken, jaktlagen och foderlagen eftersom man lagt ut animalisk föda som inte var veterinärbesiktigad. Polisutredningen är överlämnad till åklagaren Christer B Jarlås.

AKTUELLT

Naturbevakare ångrar förhastat tjuvjaktsinlägg

När Rovdjursföreningen meddelade att varghanen i Juvbergsreviret sannolikt var tjuvjagad blev det hård tongång i facebooktråden. Naturbevakare Mats Hallin tyckte att "myndigheterna borde sluta dalta med dessa kriminella personer". Problemet är att vargen dog en naturlig död.

Debatt: Hur skulle det bli om alla tar lagen i egna händer?

Lagbrott ska utredas av polis och åklagare, inte av någon slags lynchmobb i media. Men det är extra allvarligt att man misskrediterar polis och åklagarväsendet, eller smutskastar tipsare, anser debattören i sin replik på tidigare debattartikel.

Nya jaktprov på gång i Vorstehklubben

Stenkullen (JJ) De senaste dagarna har det diskuterats flitigt i fågelhundsgrupper på sociala medier. Orsaken är att Vorstehklubben just nu ska ta fram förslag på nya jaktprov med inspiration från Tyskland.

Märkt varg hittad död i norra Värmland

Värmland (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar har en av vargarna som förra vintern märktes i det så kallade Grenseviltsprojektet hittats död. Uppgifter gör gällande att polisen misstänker illegal jakt.

Annonser